luni, 1 octombrie 2012

Tehnici speciale de gatire la microunde (1)


Rumenirea : carnea care se coace in 15 minute sau mai mult, se rumeneste usor in propria grasime. Alimentele  care sunt gata intr-un timp scurt pot fi unse cu un sos pentru a obtine o culoare apetisanta. Cele mai folosite sosuri de rumenire sunt sosul Worcestershire, sosul de soia, sosul barbeque. Deoarece se adauga cantitati mici de sos, gustul preparatului nu se schimba.

Acoperirea vasului : Pentru ca unele mancaruri sa se gateasca mai repede puteti acoperi vasul cu o folie de plastic intinsa peste marginea vasului dar nu etans ( se poate lasa un colt ridicat ) pentru a evita acumularea presiunii sub folie.

Acoperirea cu hartie cerata : Hartia cerata previne stropirea si ajuta la retinerea caldurii. Totusi, deoarece este o acoperire mai slaba decat cea cu folie de plastic, permite usoara uscare a alimentelor.

Infasurarea in hartie cerata sau prosop de hartie : sandvisurile sau alte alimente care contin paine trebuie infasurate in hartie cerata sau prosop de hartie pentru a preveni uscarea.

Aranjarea si spatierea : mancarea individuala gen cartofi copti, briose etc se vor incalzi si gati in mod egal daca se vor aranja circular pe platoul cuptorului cu microunde la distanta egala. Niciodata sa nu asezati alimentele unul peste altul.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu