joi, 20 septembrie 2012

Mancarea gatita la microunde (1)

     
M-am gandit sa postez cateva sfaturi despre gatirea la cuptorul cu microunde deoarece acesta a devenit indispensabil intr-o bucatarie.

     Temperatura ingredientelor folosite afecteaza mult timpul de gatire. spre exemplu, un chec facut cu unt, lapte si oua de la frigider se face intr-un timp mai lung fata de unul facut cu ingredientele la temperatura camerei. Deasemenea conteaza daca este o zi friguroasa sau una calduroasa. Cuptorul cu microunde nu funcctioneaza la fel in conditii diferite de temperatura.
      Mancarurile afanate, poroase, ca painea si checul se prepara intr0un timp mai scurt comparativ cu o friptura. Trebuie sa fiti atenti cand gatiti alimente poroase pentru ca se pot face usor uscate sisfaramicioase. Puteti preveni aceasta lucrand la o putere mai mica.
      Partea de sus a alimentelor, in special carnea, se va coace mai repede decat partea de jos, de aceea este necesar sa intoarcem de cateva ori alimentele in timpul coacerii.



   

        

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu