miercuri, 26 septembrie 2012

Mancarea gatita la microunde (2)

   
Intrucat microundele sunt atrase de umezeala, alimentele relativ uscate cum ar fi carnea si unele legume necesita stropirea cu apa sau este necesara acoperirea vasului pentru retinerea umezelii.
     Oasele conduc caldura iar zonele mari de grasime atrag energia microundelor, de aceea trebuie sa aveti grija sa nu se coaca inegal.
      Timpul de coacere se mareste direct proportional cu cantitatea de alimente. Amintiti-va sa scadeti timpul de gatire cu cel putin o treime daca injumatatiti cantitatile dintr-o reteta.


      Microundele penetreaza cam 2-2,5 cm alimentele, deci doar 2,5 cm din grosime se coc prin energia data de microunde, restul se coace prin convectie. De aceea cea mai nepotrivita forma pentru un produs alimentar este un patrat gros deoarece colturile se vor arde inainte ca mijlocul sa se incalzeasca macar. Forma subtire, rotunda, este cea mai buna forma. Cele mai potrivite sunt bucatile mici si uniforme ca marime asezate intr-un vas rotund astfel incat microundele sa ajunga la toate bucatile.
    
      



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu